Примерка и возврат

Повернення товару на протязі 14 днів

Якісні товари

Власне виробництво та кращі українські бренди

Відправка в день замовлення

Доставка по Україні на протязі 1-3 робочих днів

Махрові і велюрові халати: відмінності і переваги виробів

Махрові і велюрові халати: відмінності і переваги виробів

Халат - популярний варіант повсякденної домашньої одягу не тільки для жінок, але і для чоловіків завдяки використанню м'яких і приємних до тіла матеріалів. Махра і велюр - основні види тканин, які використовуються для пошиття виробів. Щоб зрозуміти, який халат краще, потрібно розібратися в характеристиках, відмінності і переваги двох матеріалів.

Що собою являє махра

Матеріал складається з натуральних бавовняних або бамбукових ниток, розбавлених деякою кількістю синтетики (еластан або поліестер). Додавання штучних волокон спрощує догляд за виробом, підвищує м'якість і еластичність тканини. Кількість синтетики в складі не повинно перевищувати 20%, інакше халат буде парити, електризувати волосся і втратить гігроскопічність, яка особливо важлива для прання банного одягу.
Махрові халати відрізняються довжиною ворсу. Найбільш затребуваними вважаються вироби з довжиною ворсу 0,5 см. Чим довше ворсинки, тим швидше вони скочуються. Відповідно, за виробом складніше доглядати і воно швидше втрачає привабливий вигляд.

Двостороння махра ефективніше тримає тепло, тому з неї шиють моделі на холодний сезон. На літо краще вибирати односторонні варіанти.

Чим відрізняється велюровий халат: відгуки і характеристики

Хоча зовні велюр і махра досить схожі, матеріали мають деякі відмінності. Тканина велюр для халата більшою мірою складається з бавовняних ниток, але чим більше натурального матеріалу, тим складніше догляд за одягом. Халат з 100% бавовни швидше зношується, а при неправильному режимі прання з'являється ймовірність того, що виробів сяде.
Халати жіночі велюрові шиються з використанням суконного плетіння ниток, що забезпечує виробам високу щільність. Завдяки оптимальному поєднанню синтетики і натуральної тканини халати дозволяють шкірі дихати і не парять.

Основні переваги велюрових моделей:

Халат женский велюровый H029-1

  • Великий вибір кольорів. На відміну від махорки, велюровий халат купити можна в будь-яких відтінках, а також з різноманітними принтами.
  • Вдалий фасон. Особливості крою дозволяють підібрати оптимальний варіант для жінки будь-якої комплекції.
  • Різні варіанти застібок. Крім стандартного пояса, велюровий халат купити можна на блискавки, ґудзиках або кнопках, що значно розширює варіанти дизайнерських рішень.

Порівняльні характеристики халатів

  • Махра - практичний матеріал, але велюровий халат виглядає більш стильно і сучасно. У махрових виробах використовується більш щільна і тепла тканина з довгим ворсом. Халати з велюру більш легкі й приємні до тіла завдяки гладкій внутрішній стороні.
  • Через збільшеної довжини ворсу на махрових халатах частіше з'являються затяжки, велюр же в цьому плані більш стійкий. Але з іншого боку, на велюрових халатах ймовірність появи заломів значно вище, ніж у махрових моделей.
  • Обидва матеріали мають свої мінуси і плюси. Вибір більшою мірою залежить від особливостей використання. Так, махрова одяг відмінно підійде в якості банної, а ось для повсякденної домашньої шкарпетки краще купувати легкі і зручні велюрові халати.

Велюровий халат купити в магазині Arimi

Вибрати жіночі халати, кофти, спортивні костюми, не втрачаючи зайвого часу, пропонує інтернет-магазин «Тон Топ». Покупцям пропонується широкий асортимент велюрових халатів, що включає більше 30 моделей популярних кольорів і фасонів. У каталозі представлені як однотонні вироби, так і оригінальні принтовані моделі.


Магазин пропонує широкий вибір одягу для жінок різної комплекції від 44 до 76 розміру, тому підібрати виріб по фігурі вдасться кожної покупниці.
Магазин співпрацює безпосередньо з виробником, що дозволяє регулярно оновлювати і поповнювати асортимент, а також пропонувати одяг за доступними цінами. Для зручності клієнток компанія надає кілька способів оплати і доставки товару.